Dirigent

Luc Sluyts (19-12-1970)

zette zijn eerste muzikale stappen op negenjarige leeftijd.
Aan de Academie van Lier werkte hij de volledige opleiding notenleer, harmonieleer en muziekgeschiedenis af. Hij trad op als solist met o.a. "Carnaval de Venise" en het trompetconcerto van Haydn.

In 1994 sloot Luc zich aan bij het begeleidingsorkest van de Heistse Operettekring en het operettegezelschap Aquila uit Aarschot.
Nog meer voldoening vond hij in het professionele circuit, toen hij de trompetpupiter mocht bezetten bij de Proms-concerten en verscheidene musicals en opera's in Nederland.

Verder was Luc gedurende 3 jaar de eerste trompetsolist in " The Golden Symphonic Orchestra " , het begeleidingsorkest van Helmut Lotti.
Hier leerde hij onze tenor Filip Hendrikx kennen, die backings zong bij Lotti van 1997 tot 2010.

In mei 2010 verzorgde hij de orkestregie voor twee Elvis concerten, waarbij James Burton, Ronnie Tutt en Glenn D. Hardin zelf meespeelden. Deze drie maakten destijds deel uit van de TCB-Band, het orkest van Elvis.
Medio 2011 nam Luc,  voor de concerten die door de Europese fanclub Elvis Matters georganiseerd werden, de dirigeerstok over van Joe Guercio, de dirigent van het Elvis orkest. De laatste twee concerten vonden plaats in Ahoy te Rotterdam, voor meer dan 10.000 toehoorders.

Luc Sluyts is dirigent van Horlecante sinds 2005. Daarnaast is hij ook dirigent van K.F. St. Cecilia Bevel (sinds 2006) en van K.F. De Gouden Lier ( Beerzel ) sinds 2009. Het lijkt al heel wat, maar hij combineert dit alles met een voltijdse baan als teamleader bij ZF Antwerpen.

Vanaf februari 2015 neemt Luc de muzikale leiding over Chant'Ami.